лазерна-епилация-на-скули

Лазерна епилация Скули

ноември 4, 2015 11:54 am Published by

Хирзутизъм е научното определение за прекомерно окосмяване при някои жени в областта на лицето, гърдите или корема. Най-често появата на нежелано окосмяване по необичайни зони от тялото или лицето при жените, започва още през пубертета, заради завишеното отделяне на мъжки хормони в организма. Изключение прави прекомерното окосмяване, възникнало вследствие на определено заболяване, бременност или прием на медикаменти.

Жените, които страдат от Хирзутизъм, много често имат окосмяване и по скулите, което, ако не лекуват, може да доведе до сериозна травма на психиката и занижено самочувствие. Свръхокосмяването по лицето не е само хормонален, а и естетичен проблем. Отстраняването на космите по скулите с епилатор, бръснач, пинсета или кола маска може да доведе до нелицеприятни кожни раздразнения и възпаления, които да се окажат опасни за здравето.

В такъв случай, най-добре е да се прибегне до лазерна епилация. Развитието на лазерните технологии позволява бързо, лесно и безболезнено отстраняване на нежеланото окосмяване, осигурявайки грижа и защита за кожата. В лазер център „Армада” Ви очаква екип от специалисти, с който можете да споделите проблемите свързани с нежеланото Ви окосмяване, при пълна конфиденциалност на разговора. Лазерната епилация на скулите е най-доброто и ефективно решение за отстраняване на космите, с гарантирано дълготрайни резултати. Александритният лазер, който използва център „Армада” не причинява изгаряне, възпаление или обриви при спазване на съветите на специалистите ни след процедурата. За постигането на най-добри резултати, лекарите в центъра изготвят програма, която е изцяло индивидуална за всеки посетител и се определя от фототипа кожа, дебелината и цветът на косъма, както и от състоянието на хормоналния баланс на посетителя. Характерно, процедурите за зони от лицето са от 6 до 12, но при хормонален дисбаланс или определена специфика на кожата и окосмяването, броят им може да се увеличи. Стандартният интервал между сеансите е 30-45 дни, като след всяка процедура се забелязва до 20% намаляване на окосмяването. Разбира се, всичко е напълно индивидуално и зависи от клиента. Има някои основни неща, които трябва да спазвате преди и след лазерна епилация скули:

 1. На първо място, зоната, която ще епилирате не бива да е със слънчев загар или подлагана на солариум.
 2. Космите не бива да са боядисвани или изрусявани, най-малко 2-3 седмици преди лазерната епилация.
 3. Два или три дни преди процедурата, трябва да депилирате окосмяването с малка ножица.
 4. В случай, че придобиете слънчев загар или такъв от солариум, както и при използването на кремове за тен – програмата временно се прекъсва и трябва да изчакате 2-3 седмици, докато естественият цвят на кожата Ви се възстанови.
 5. В рамките на 15 дни преди първият сеанс избягвайте процедури като пилинг и други услуги, водещи до белене на кожата.
 6. Ако досега сте отстранявали окосмяването с кола маска или пинсета, ще се наложи да изчакате приблизително 3 седмици преди да се подложите на лазерна епилация, за да се възобновят корените на космите.

След първата процедура на лазерна епилация скули и по време на програмата:

 1. Не излагайте обработваната зона на слънце и използвайте висок фактор слънцезащитен крем.
 2. Не извършвайте козметични процедури като пилинг и други, водещи до белене на кожата.
 3. Спазвайте датите и съветите на лекарите в център „Армада”

Характеристики на услугата лазерна епилация скули:

 • Време за една процедура: 7-10 мин.
 • Време м/у процедурите: 4-6 седмици
 • Среден брой процедури: 6-12 броя
 • Наличие на дискомфорт: Слабо

Лазерна епилация скули цена


Категория: