Мезотерапия

февруари 10, 2021 9:38 pm Published by

Какво представлява мезотерапията?

Мезотерапията е уникален метод в естетичната дерматология при който в мезодермата се инжектират различни активни вещества, витамини, минерали, микроелементи, хиалуронова киселина, колаген или техни коктейли. Чрез инжектирането се избягва защитната бариера на епидермиса. Този метод дава бързи и добри резултати.
За кратък период от време кожата се остига подобрение на цялостния профил на кожата. Мезотерапията е една прекрасна алтернатива на хирургичните методи.

Основни предимства на мезотерапия на зона лице:

  • Бърза хидратация и дълбоко подхранване на кожата.
  • Възстановяване и подобряване на еластичността на кожата.
  • Превенция за образуване на бръчки.
  • Стимулиране развитието на нови клетки.

     Колко процедури са необходими и колко дълготраен е резултатът?

  • Броят на процедурите се определя от вида на третирания проблем и неговата тежест, като той може да варира от 3 до 15-20 терапии през интервал от 1 до 3-6 седмици. Продължителността на една терапия е около 20-30 мин. и не изисква специална подготовка и възстановяване.
  • Трайността на ефекта зависи от начина на живот на пациента и физическата му активност. В зависимост от третирания проблем се провеждат 1 или 2 серии от процедури през годината, които задължително се последват от поддържащи терапии през 1, 2 или 3 месеца.

За кого е подходяща този вид процедура и на каква възраст?

Мезотерапията е подходяща за мъже и жени с всякакъв тип кожа.  Процедурата е подходяща за всяка възраст – от 18 до 75 години, като според индивидуалните нужди на кожата се избират различни продукти.

Период на възстановяване след процедура:

По време на възстановителния период могат да се получат отоци, зачервяване и слаба оточност в третираната зона, сърбеж, парене, усещане за натъртване. Дискомфортът изчезва в рамките на няколко часа до 4-5 дни.

 Методът е лек, почти безболезнен и не налага болничен престой.


Етикети:
Категория: