Дермални Филъри и Мезотерапия

януари 6, 2019 5:11 pm Published by

 

 • Pluryal Volume 1ml е на месечна промоция 199лв (500лв редовна цена)
 • Juvederm smile 0.5ml е на месечна промоция 199 лв (250лв редовна цена)
 • Juvederm volift 1ml-450 lv
 • Мезотерапия 5ml 150лв
 • Мезобустер 1мл – 199лв.

Филърите или още наричани дермални попълнители за лице са вещества богати на хиалуронова киселина, която е естествена съставна част на кожата ни. С напредването на годините, главно през периода след 25-30 годишна възраст, хиалуроновата киселина в епидермиса започва да намалява. Това е причина за отпускането на кожата по лицето, появата първо на мимически бръчици, а после и на по-сериозни бръчки. При понижено количество на хиалуронова киселина в кожата, тя не само се отпуска, а губи способността си да задържа вода. Това води до загуба на обем, отпускане на лицевия контур и други неприятни изменения.

Приложение на дермални попълнители

Филърите за лице се използват не само за попълване на бръчки. Те намират широко приложение и при корекцията на лицеви деформации като загуба на обем на кожата, коригиране контура на лицето, оформянето на скулите, запълване на устните и други. При корекция на устните с филъри има три вида намеса. Първият вариант за попълване Ви дава възможност да придадете обем на устните си, вторият да ги подчертаете, като коригирате контура им и третият да поправите някаква асиметрия или деформация във формата им.

Филъри се използват още и при:

 • Запълването на назолабиални бръчки/гънки (бръчките, които започват от двете страни на носа и се спускат от двете страни на устните); Процедурите по запълване на тези бръчки с филъри са наравно популярни с тези по уголемяване на устните. В зависимост от вида (дълбочината) бръчки се поставя и съответен вид филъри, за да се постигне максимално добър ефект.
 • Марионетни линии (това са бръчките, които се получават под външните ъгли на устата и визуално я издърпват надолу). С третирането на тези линии с филъри, лицето придобива по-младежки вид.
 • Запълване на радиални бръчки (често срещани бръчки при пушачите над горната устна, които правят устните да изглеждат по-малки);
 • Оформяне на брадичката;
 • Уголемяване на устни
 • Коригиране/оформяне на носа;
 • Корекция на торбичките под очите;
 • Оформяване на скули
 • Хоризонтални бръзки на челото
 • Бръчки между веждите
 • Бръчки ‘Пачи Крак’

Кога се поставят дермални филъри за лице:

Хиалуроновите филъри могат да се поставят по всяко време на годината. Няма ограничения нито във възрастта, нито във вида кожа на клиентите. В зависимост от бръчиците и желаните корекции се избира подходящ вид филър. Това какво количество ще бъде инжектирано се определя от ефекта, към който се стремите. Имате възможност за избор между три вида филъри, различаващи се по плътност.

Филърите за лице са най-модерния и безвреден начин да коригирате цялостно лицето си и да заличите следите на времето. Изградени от естествената съставна част на кожата – хиалуронова киселина, те са подходящи за всички, които държат да изглеждат добре и да се чувстват добре!

 

Препоръки преди извършване на процедурата:

 • Препоръчително е отидете за извършване на процедурата – поставяне на филъри – с почистено лице, без грим.
 • Два дни, преди манипулацията, не бива да употребявате алкохол и Ibuprofen.
 • Не се препоръчва приема на аспирин, както и продукти, които са богати на витамин Е – за период от две седмици преди сеанса. За същия период избягвайте още консумацията на: чесън, масло от Вечерна иглика; приема на гинко билоба; вратига (Feverfew)   и жен – шен, тъй като всички тези съставки намаляват кръвосъсирването и увеличават риска от появата на хематоми.

За процедурите по поставяне на филъри:

Процедурата отнема около 30 минути и това е едно от нейните предимства. След поставянето на филъри за лице Вие получавате незабавни резултати. Филърите се инжектират в кожата. Манипулацията е безболезнена, тъй като мястото, което ще се обработва, се обезболява с локална упойка. Възстановителния период е изключително кратък. След поставянето на филъри има вероятност да получите леко зачервяване в зоната, което отминава приблизително за 2 часа. Ефектът, който се постига е с продължителност от 9-12 месеца до година. Продължителността на ефекта зависи от вида филър, от количеството му, поставено в кожата, както и от мимическата активност на лицевата мускулатура.

При инжектирането на филъри за лице рискът е сведен до минимум.

 

Препоръки след извършване на процедурата:

 • След поставянето на филъри, оставете кожата Ви да почине, т.е не слагайте грим по лицето си най-малко час след сеанса. Хубаво е да увеличите и количеството прием на вода– приблизително около 2,5 л. на ден.
 • Характерно за периода след манипулацията е лек оток в зоната, която сте обработили и зачервяване на кожата. Обикновено те отшумяват до 2-3 дни. Ако отока и зачервяването не изчезнат в период от 3-4 дни след процедурата – консултирайте се със специалист.
 • Не бива да масажирате мястото, което сте попълнили с филъри.
 • Избягвайте високите температури и като цяло досега на топлина до обработената зона, поне докато изчезнат синините и отока.
 • Не се препоръчва излагането на слънце и посещения на солариум. Прекалено ниските температури или извършването на натиск в зоната също не са препоръчителни, тъй като всички изброени, биха довели до по-бързото разграждане на филърите.
 • В продължение на 2 седмици след поставянето на филъри не бива да посещавате парна баня и сауна.
 • Можете да намалите дискомфорта след процедурата като поставяте студени компреси или лед върху обработената зона за 10-15 минути на всеки 2-3 часа.
 • При отоци и хематоми може да приемате Arnica montana локално и/или през устата.
 • От две до четири седмици след процедурата е добре да посетите своя лекар, за оценка на постигнатите резултати.

Често задавани въпроси за процедурата Поставяне на филъри

 

 1. Коя възраст е най-подходяща за поставяне на филъри?

Няма ограничение във възрастта, но е прието поставянето на филъри да се извършва след навършването на 18-годишна възраст.

 1. Колко често мога да извършвам процедурата по поставяне на филър?

Тъй като филърите са напълно безвредни, няма конкретно времево ограничение за поставянето им. Филъри можете да поставите толкова пъти, колкото пожелаете. И все пак, за да се избегнат неестествени корекции – най-добре е да повторите процедурата след резорбирането на филърите.

 1. Ако страдам от някакво заболяване, трябва ли да уведомя лекаря?

Разбира се, че трябва. Медицинското лице, което ще извърши процедурата, трябва да е наясно със здравословното Ви състояние дори и с, на пръв поглед, незначителните неща, които се отнасят до здравето Ви.

 1. Усеща ли се болка по време на процедурата?

Тъй като филърите се инжектират в желаните за корекция зони, е възможно да усетите болка. По време на процедурата обаче, областта, която ще бъде убодена се обезболява с локален анестетик и клиентът не усеща болка.

 1. Кога се забелязва ефектът от поставянето на филър?

Ефектът е видим веднага след края на сеанса. Крайният резултат, т.е окончателната трансформация на външността Ви можете да забележите 20-30 дни след процедурата.

 1. Възможно ли е да нямам видими резултати след края на процедурата?

Да, това е напълно естествено, в случай, че при попълването са използвани некачествени (евтини) филъри. За щастие, тези случаи са рядкост в практиката. Липса на резултати може да се забележи и при некачествено поставяне на попълващото средство. Друга причина за краткотраен ефект след манипулацията е скрита в организма на клиента. Има хора, при които ензимът, разграждащ хиалуроновата киселина, съществува в много високи нива и това обяснява краткият ефект (например, 1-2 седмици) и бързото разграждане на филърите.

 1. Каква продължителност на ефекта да очаквам?

Ефективността при поставянето на филъри е много относителна. Тя зависи от вида филър, неговото качество, начинът, по който е поставен, мимическата активност на лицето и др. Обикновено ефективността е с продължителност 12 месеца, но има случаи, в които видими резултати има и след години.

 1. Трябва ли да се интересувам от вида филър, който ще ми инжектират?

Разбира се, тъй като от това зависи ефекта от процедурата. Поставянето на филъри е процедура с много малък риск, но използването на некачествени материали може сериозно да навреди на здравето Ви. Винаги се интересувайте от вида филър, който ще Ви бъде инжектиран.

 1. Трябва ли да приемам някакви медикаменти преди и след манипулацията?

Ще получите допълнителни указания за това как да се грижите за кожата си от Вашия лекар. В никакъв случай обаче не се препоръчва приема на съдоразширителни медикаменти и антибиотици.

 1. Съществуват ли противопоказания за поставянето на филър?

Не бива да приемате медикаменти, които могат да доведат до разширяване на кръвоносните съдове, както и такива, които да намалят кръвосъсирването. Не употребявайте алкохол един или два дни преди манипулацията. Поставянето на филъри е противопоказно при бременни и кърмещи жени.

 1. Какви резултати да очакваме от филъри?
 • коригиране формата на устните
 • попълване на назолабиални гънки
 • коригиране контура на лицето
 • подмладяване (заличаване на мимически и дълбоки бръчки)
 • подчертаване на скулите
 • корекции по брадичката
 • променяне формата на лицето
 • премахване торбички и сенки под очите.

Противопоказания за поставянето на дермални филъри:

При поставянето на филъри за лице няма ограничения във възрастта или типа кожа. Процедурата не се препоръчва единство за хора с повишена чувствителност към хиалуронова киселина. Не могат да се поставят филъри и ако имате локална инфекция (бактериална или вирусна), както и ранички по кожата. Поставянето на филъри не се препоръчва и при бременност и кърмене.

Рискове при поставянето на дермални попълнители за лице:

Както вече разбрахте, поставянето на филъри не е рискована процедура, но са възможни някои усложнения. Например, при неспазване на хигиенните условия при обработка, може да настъпи бактериално замърсяване на дълбоките слоеве на кожата. Тогава тя се възпалява, зачервява и подува. Възможно е образуването и на гранулом на мястото на убождането.


Категория: