лазерна-епилация-горна-устна

Лазерна епилация Горна устна

ноември 4, 2015 11:54 am Published by

Окосмяването по лицето, под формата на мъх, е характерно за всеки човек. При жените обаче то може да причини сериозен дискомфорт. За голям процент от представителите на нежния пол, най-притеснителен е мъхът в областта на горната устна. Това е и причината хиляди жени, ежедневно, да се борят с нежеланото окосмяване в тази зона от лицето. Подлагайки се на редица болезнени процедури по обезкосмяване с кола маска или пинсета, резултатите, които получават, най-често включват нелицеприятни обриви, зачервявания или появата на подкожни косъмчета. Въпреки това, стремежът към съвършено гладка кожа е неизменна част от ежедневието на повечето жени. През последните години, лазерната епилация се оказа верен съюзник в борбата с окосмяването по лицето и превърна услугата лазерна епилация горна устна сред най-предпочитаните процедури в център „Армада”.

Броят на манипулациите е напълно индивидуален и се определя от Вашия тип кожа и вид окосмяване. В случай, че страдате от хормонален дисбаланс, вследствие на бременност, прием на лекарства, стимулиращи растежа на космите, заболяване, оказващо ефект върху ендокринната система или генетична заложба за прекомерно окосмяване – броят на посещенията се увеличава.

При нормален хормонален фон, процедурите за лице са от 6 до 10, като интервалът между тях е 30-45 дни. До 10-15 дни след епилацията косъмчетата, в обработваната зона, ще започнат да опадат. Повторната им поява, за зони от лицето, започва след 2 седмици. Именно тогава, по време фазата на растеж на космите, е и Вашата следваща процедура.

 

За добър резултат още при първото посещение при лазерна епилация горна устна, има някои неща, които трябва да знаете и да направите:

 1. Няколко дни преди първата процедура, е желателно да отстраните космите по лицето с малка ножица или крем депилатор.
 2. Зоната, която ще епилирате не трябва да е със слънчев загар или такъв от солариум.
 3. Ако сте ходили на кола маска на горната устна или сте използвали пинсета, трябва да изчакате поне 3 седмици преди да се подложите на лазерна епилация горна устна, за да израснат корените на космите.
 4. Не трябва да изрусявате окосмяването, най-малко 2-3 седмици преди първата процедура.
 5. По време на сеанса не трябва да носите грим.
 6. Лицето се обработва по-трудно, затова не е изключено стандартният брой процедури да достигне до 10.

След лазерна епилация на горна устна:

 1. Не излагайте на слънце областта, която сте обезкосмили. В случай, че това е неизбежно– ползвайте висок фактор слънцезащитен крем.
 2. Не подлагайте епилираната област на пилинг или други, причиняващи белене на кожата, процедури.
 3. Използвайте хладка, не топла вода.
 4. Спазвайте стриктно програмата и насрочените дати за посещение.

Ето, накратко основните характеристики на услугата лазерна епилация на горна устна:

 • Време за една процедура: 5-7 мин.
 • Време м/у процедурите: 4-6 седмици
 • Вреден брой процедури: 6-12 броя
 • Наличие на дискомфорт: Слабо

Лазерна епилация на горна устна цена


Категория: