Какво е Лазерна Епилация ?

април 8, 2015 9:01 am Published by

Какво представлява лазерна епилация и кое е нейното предимство?
При лазерната епилация излъчената светлина се поглъща от пигмента в космените стъбла и фоликули и се трансформира в топлинна енергия, което води до тяхното загиване. По този начин светлината въздейства избирателно върху космените структури без поражения върху обкръжаващата кожа.

За кого е подходяща този вид процедура?
За мъже и жени с всякакъв тип кожа.

Кои зони могат да бъдат третирани?
Всички зони от тялото могат да бъдат подложени на лазерна епилация – на практика няма ограничения за областите, които могат да се третират.

Колко процедури са необходими?
Броят на процедурите e индивидуален и зависи от много фактори: структура на косъма, обработваната зона, възраст, хормонален фон, и др. За зоните на тяло обикновено броят им е около 4-6 , а за лице – около 6-12.

Препоръки преди сеанса Лазерна Епилация:

1. Зоните които ще се подложат на лазерна епилация не трябва да е със слънчев загар или солариум, по време на сеанса тенът трябва да е близък до естествения цвят на кожата.
2. Преди лазерната епилация 20 дни космите не трябва да бъдат изскубвани /кола маска, пинсета, епилация/.
3. 1-2 дена преди сеанса космите може да бъдат премахнати с бръснач по тялото и ножица по лицето.
4. Космите които ще се подложат на лазерна епилация не трябва да са третирани със супра или боя преди това.
5. Процедури като пилинг или други козметични продукти които водят до белене при кожата не се препоръчват 15 дни преди това.
6. По време на епилацията не трябва да има грим по лицето.

Препоръки след сеанса на лазерна епилация:

1- След лазерна епилация третираните зони не трябва да се излагат на слънце или ултравиолетови лъчи в солариум в рамките на поне 3 дена. Ако не може да се избегне (например за лицето) трябва да се използва крем с висок защитен фактор (SPF 30-50).
2- Ако сте се излагали на слънце или солариум между процедурите и имате тен, не се препоръчва да се продължи с лазерната епилация. Това ще бъде възможно след като цвета на кожата ви стане близък до естествения цвят.
3- След лазерна епилация може да се вземе душ с хладка вода. Кожата не бива да бъде подлагана на пилинг,почистване и други изтощаващи за нея процедури.
4- Нормално е да се появи зачервяване за 1 час или няколко дни, в зависимост от чувствителността на кожата и мястото подложено на епилация.
5- При някои хора след процедурата може да се появят мехурчета или пъпки, които ще изчезнат от само себе си без да има нужда от допълнителна лекарска помощ.
6- Корените на Космите в зоната ,която е подложена на лазерна епилация, съвсем малко могат да се удължат в рамките от 5 до 10 дена, след което започват да окапват или могат съвсем леко с пръсти да се изскубнат
7- Между процедурите трябва да има интервал време от 4 седмици за лицето и 6 седмици за тялото.

действие на лазерна епилация

 

 


Категория: